Feest!

Wat heeft het Professional Teamcoach certificeringstraject mij als projectleider gebracht

Ja, ik ben geslaagd!

Op deze pagina

Coaching

Ja, ik ben geslaagd! In april voor de theorie en nu ook voor het praktijkdeel van mijn Professional Teamcoach certificeringstraject.

Ik ben de opleiding tot Professional Teamcoach gestart omdat ik het coachen van mijn team het leukste onderdeel van mijn functie als projectmanager vind. Daarnaast zijn nieuwe praktische werkvormen altijd welkom. Ik herken veel van mijn eigen ideeën in de aanpak rond teamleren. Teamleden weten zelf de oplossingsrichting, jij helpt ze alleen in beweging te komen, met praktische werkvormen en hulpmiddelen.

Werkvormen

Tijdens de training leer je verschillende modellen en ga je vooral aan de slag met oefenen en ervaren van werkvormen. Dus geen sheets en eindeloze theorieën tijdens de training maar een korte uitleg en gewoon doen! Door tussen de trainingsdagen door de werkvormen meteen bij klanten te introduceren zie je direct het effect. Teams pakken het op en gaan ermee aan de slag. Zo zet ik mensen meer en meer in hun kracht.

Persoonlijke groei

Door alle positieve feedback en evaluaties heb ik mezelf beter leren kennen. Zo vind ik het niet alleen leuk, maar ben ik ook goed in mensen in hun kracht te zetten. Dit doe ik door ze te betrekken in het vinden en implementeren van de oplossing. Tijdens de training word je op een positieve manier geconfronteerd met je eigen gedrag. Je sterke punten worden benadrukt waardoor je ze vaker in gaat zetten. Ik kan al veel meer dan ik dacht.

Teams die vast zitten weer vlottrekken is als projectmanager regelmatig mijn uitdaging. Ik deed dit in het verleden vooral op basis van mijn “onderbuikgevoel”. In de training is dit onderbuikgevoel gegroeid naar sensitiviteit en is mijn vaardighedenrugzak aangevuld met een heel arsenaal aan werkvormen en technieken om teams in beweging te krijgen. Hoe leuk is dat?!

Als teamcoach ben ik continue opzoek naar de behoefte van het team. Met mijn volle rugzak en inzicht in teamontwikkeling help ik ze te experimenteren met interactieve werkvormen zodat ze de samenwerking in hun eigen team kunnen versterken.

Geschreven door Evelien Top, verandergids bij Lagant

Ook interessant voor jou:

Contact

reCAPTCHA bescherming actief, zie Google’s Privacy Policy en Terms of Service.

Bij Organisatie 4.0 houden we niet van SPAM!

Bijna alle websites gebruiken cookies. Wij zijn hierop geen uitzondering. Dankzij cookies kunnen wij onze website verbeteren, weten wat vaak en minder vaak bekeken wordt en kunnen wij jou voorzien van gepersonaliseerde informatie. En eerlijk is eerlijk: we gebruiken cookies ook voor marketingdoeleinden. Kortom, we gebruiken cookies voor al het gangbare, behalve voor het sturen van SPAM.

Voordat je gaat..

puffin bird - symbol of Iceland

Blijf op de hoogte

Nooit te vaak, altijd relevant.